Uitbreiden en optimaliseren van productieruimtes Ojah, Ochten
Uitbreiden en optimaliseren van productieruimtes Ojah, Ochten
Uitbreiden en optimaliseren van productieruimtes Ojah, Ochten
Uitbreiden en optimaliseren van productieruimtes Ojah, Ochten
Uitbreiden en optimaliseren van productieruimtes Ojah, Ochten

Ochten

Uitbreiden en optimaliseren productieruimtes Ojah

Opdrachtgever Ojah B.V.
Projecttype

Kan ik u verder helpen?

Neem contact op

Bel:+31 (0) 345 57 15 63

Of maak een afspraak U kunt ons ook een mail sturen via: mail@jcvankessel.nl

Delen

Ojah (opgericht in 2009) creëert plantaardige producten met een vleesachtige bite en textuur voor A-merken, retailers en foodservicebedrijven over de hele wereld. Stormachtig gegroeid, zo is de markt voor plantaardige vleesvervangers het beste te omschrijven. Ojah heeft de afgelopen jaren een gemiddelde groei van 50% gerealiseerd en heeft onlangs haar zevende productielijn opgestart.

Ojah produceert op basis van soja en water ‘Basis’ en ‘Bereide’ producten. Voor beide type producten is een tweede productiehal in voorbereiding. JCVANKESSEL Architectuur begeleidt Ojah bij de uitbreiding van de productieruimtes. Wanneer je Adem (Revit tekenaar) naar het project vraagt, reageert hij enthousiast: “een ontzettend mooi en divers project om aan te tekenen”.

 

Uitbreiden productieruimtes

Bij dit project worden bestaande productielijnen uitgebreid en efficiënter ingericht. “In verschillende projectfases wordt de bestaande bouw ingrijpend veranderd. Hierbij komen verschillende bouwkundige disciplines in één technische productieomgeving samen. Dat is uitdagend en razend interessant om aan te werken”.

Projectfasering

  1. Verdiepingsvloer boven ‘Basis Productiehal Twee’.
  2. Utilityruimte t.b.v. ‘Bereid Productiehal Twee’.
  3. Een tweede stikstofsilo plaatsen.
  4. Luchtbrug voor veilige oversteek personeel.
  5. Interne luchtbrug.
  6. Laadstation met laadkuil.
  7. Uitbreiding verdiepingsvloer ten behoeve van kantoren en kantine.

35 jaar oude tekeningen

De samenwerking tussen JCVANKESSEL Architectuur en de eigenaar van de panden gaat ver terug: ongeveer 35 jaar geleden heeft onze collega Rob de bestaande panden al (met de hand!) getekend en daarna in het programma Arkey (2D bouwtekening) verder uitgewerkt. Er moesten dus wat oude tekeningen uit het archief opgedoken en afgestoft worden.

De handgemaakte en Arkey tekeningen zijn door Adem gedigitaliseerd en in Revit volledig in 3D uitgewerkt.

Adem: “Om de opdrachtgever een beeld van het eindresultaat te geven is een 3D visualisatie van de panden een belangrijk middel. Een 3D model waar je doorheen kunt lopen brengt namelijk goed over hoe een ruimte er uiteindelijk uit komt te zien”.

 

Samenwerking

De engineers en het Managementteam van Ojah overleggen een wens. Ontwerper Albert-jan en tekenaar Adem werken hierop een plan met schetsontwerp uit dat met de opdrachtgever verder gefinetuned wordt. Hierbij is ook aandacht voor het (brand)veiligheidsaspect van de constructie.

Hoe ziet de samenwerking tussen Ojah en JCVANKESSEL Architectuur er verder uit? Snel schakelen en vertrouwen, dat zijn volgens onze ontwerper Albert-jan pluspunten in de samenwerking. Maar bij een complex gefaseerd project als deze draait niet alles om vertrouwen of kennis, ook een hoge mate van met de opdrachtgever mee kunnen denken en de flexibele opstelling van het architectenbureau-team zijn van grote waarde voor het project.

“Een project voor een productieomgeving dat in bedrijf is zorgt ervoor dat wij snel moeten kunnen inspringen op een veranderende situatie of voortschrijdend inzicht.”

 

Vergunningen

Uitbreidingen aan het exterieur moeten eerst langs de welstandscommissie waarvoor we onze schetsen in SketchUp uitwerken. Vanuit een goedgekeurd schetsontwerp starten we met het in detail uitwerken van de (constructie)tekeningen en vragen we de benodigde vergunningen aan.

Om de klant maximaal te ondersteunen kijken we mee wanneer de vergunningen verleend en de bouwwerkzaamheden in volle gang zijn.

 

Over Ojah

Als productiebedrijf van plantaardige vlees- en visvervangers, die bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn in textuur, malsheid en bite, maakt Ojah impact inde transitie naar een meer plantaardig voedselpatroon. Met haar hoogwaardige producten wil Ojah mensen over de hele wereld inspireren om meer en vaker voor plantaardige vlees- en visalternatieven te kiezen. Zo kunnen we met zijn allen bijdragen aan een duurzamere wereld.

Uw wens
Ontwerp
Technische uitwerking
Voorbereiding
Bouw
Service & Onderhoud

Betrokken ondernemingen

JCVANKESSEL Architectuur

Tielerweg 19
4191 NE Geldermalsen

+31(0)345 58 94 20
architectuur@jcvankessel.nl

Heeft u interesse?