Selecteer een pagina
Recreatiegebouw De Meent
Recreatiegebouw De Meent
Recreatiegebouw De Meent
Recreatiegebouw De Meent

Recreatiegebouw De Meent te Beusichem

, ,
Vaardigheden

, , , , , ,

Gepubliceerd op

17 juni 2019

Bij het recreatiegebied van Uit®waarde in Beusichem heeft JCVANKESSEL Bouw een nieuw recreatiegebouw gerealiseerd.

Het ontwerp kenmerkt zich door een energiezuinig en duurzaam concept. Om het duurzame karakter van het gebouw te benadrukken is gebruik gemaakt van massief houten wanden en vloeren van kruislaags verlijmd hout (oftewel CLT). De natuurlijke en streekeigen uitstraling van het gebouw is doorgezet aan de buitenzijde. Hier zijn houten delen gebruikt als gevelbekleding.

Het energieverbruik van het recreatiegebouw wordt zo laag mogelijk gehouden door de natuurlijke isolatiewaarde van hout. Daarnaast worden zonnepanelen toegepast. Deze zijn geleverd en gemonteerd door zusterbedrijf SolarComfort. De zonnepanelen worden toegepast in een dakvullend in-dak systeem.

Het casco is volledig opgetrokken uit massief houten wand- en vloerelementen, welke als zichtwerk worden uitgevoerd. Hierdoor is geen extra afwerking noodzakelijk en is tevens een snellere bouwtijd behaald. Het casco wordt als bouwpakket aangeleverd en is in slechts 4 dagen gemonteerd. Hierna is direct gestart met de buitenschil en de afbouw.