JCVANKESSEL Architectuur - Industrieschap Medel
JCVANKESSEL Architectuur - Industrieschap Medel
JCVANKESSEL Architectuur - Industrieschap Medel
JCVANKESSEL Architectuur - Industrieschap Medel

Tiel

Duurzaam kantoorpand bedrijvenpark

Opdrachtgever JCVANKESSEL Vastgoed

Kan ik u verder helpen?

Neem contact op

Bel:+31 (0) 345 57 15 63

Of maak een afspraak U kunt ons ook een mail sturen via: mail@jcvankessel.nl

Delen

JCVANKESSEL Vastgoed heeft opdracht gegeven voor de bouw van een nieuw duurzaam kantoorpand op bedrijvenpark Medel, deze wordt gehuurd door Industrieschap Medel.

Als begeleidend architect vanuit het Industrieschap is Ton Voets van Voets Architectuur en Stedenbouw aangesteld. In samenwerking met alle bedrijven binnen de JCVANKESSEL Groep is het ontwerp uitgewerkt, zijn de benodigde vergunningen aangevraagd en is de uitvoering opgestart.

 

Het kantoor is volledig gemodelleerd volgens de BIM (Building Information Model) methode.

 

Korte bouwtijd

AVK Houtbouw heeft in samenwerking met houtleverancier Derix de gelijmde houten constructie verzorgd. Deze constructie bestaat uit prefab gelamineerde portaalspanten en X-LAM dakelementen van vuren- en larikshout. Eén van de voordelen van X-LAM (gelamineerd hout) is de korte bouwtijd. De bouwtijd voor dit hele kantoorpand is met slechts 17 weken zeer kort te noemen. De gevelinvulling bestaat uit een hoogwaardige en onderhoudsarme Cradle-to-Cradle aluminium vliesgevelconstructie, door Entropal aluminiumbouwers gerealiseerd.

Als de binnenindeling is gekozen voor systeemwanden van Plan Effect. Ook deze systeemwanden hebben het predicaat Cradle-to-Cradle en zijn daardoor biologisch afbreekbaar en worden zo ontworpen dat een groot deel van de bestanddelen eindeloos op hetzelfde kwaliteitsniveau kan worden hergebruikt.

 

Hoe duurzaam is houtbouw?

Door het toepassen van een massief houten draagstructuur en X-LAM dakelementen is een besparing van 133 ton CO2 gerealiseerd. Het hout dat nodig is voor deze constructie groeit in Europese bossen in 35 seconden weer aan. Het all-electric kantoorgebouw is voorzien van een duurzame energiezuinige installatie middels twee luchtwarmtepompen waarmee het gebouw wordt verwarmd. Met hetzelfde systeem is het ook mogelijk het gebouw te koelen.

Uw wens
Ontwerp
Technische uitwerking
Voorbereiding
Bouw
Service & Onderhoud

Betrokken ondernemingen

Entropal

De Chamotte 46
4191 GT Geldermalsen

+31 (0)345 57 68 28
info@entropal.nl

AVK Houtbouw

Tielerweg 19
4191 NE Geldermalsen

+31 (0)345 58 94 26
mail@avkhoutbouw.nl

JCVANKESSEL Bouw

Tielerweg 19
4191 NE Geldermalsen

+31 (0)345 57 15 63
bouw@jcvankessel.nl

JCVANKESSEL Vastgoed

Tielerweg 19
4191 NE Geldermalsen

+31 (0)345 58 94 10
vastgoed@jcvankessel.nl

Heeft u interesse?