Selecteer een pagina
FruitMasters - uitbreiding fruitpakstation en fruitsortering in Geldermalsen
FruitMasters - uitbreiding fruitpakstation en fruitsortering in Geldermalsen
FruitMasters - uitbreiding fruitpakstation en fruitsortering in Geldermalsen
FruitMasters - uitbreiding fruitpakstation en fruitsortering in Geldermalsen
FruitMasters - uitbreiding fruitpakstation en fruitsortering in Geldermalsen

Sorteer- en verpakstations met kantoren voor FruitMasters, Geldermalsen

, ,
Vaardigheden

, ,

Gepubliceerd op

18 mei 2020

Fruitmasters is de grootste afzetorganisatie van fruit in Nederland. Sinds mei 2001 beschikt Fruitmasters over één van de modernste sorteer- en verpakstations van Europa.

Het kantoorgebouw van dit sorteer- en pakstation staat bij de ingang van het veilingterrein; een opvallend gebogen kap versterkt de herkenbaarheid, hetgeen in overeenstemming was met de toenmalige visie van Ralph Erskine, vanuit zijn masterplan stationsomgeving.

Interieur

Voor het interieur hebben wij diverse voorstellen gedaan: binnen in de hal treft men een binnentuin met fruitbomen aan en ook de verschillende balies in één stijl zijn van onze hand. In de, achter het kantoor gelegen, bedrijfsruimten is een geautomatiseerd sorteer- en pakstation met unieke robotsystemen. Geheel gebouwd conform de nieuwste Europese richtlijnen voor voedselveiligheid en hygiëne, zoals BRC en HACCP. Fruitmasters komt daarmee tegemoet aan de eisen die de markt stelt. Deze faciliteit kan optimaal tegemoet komen aan alle eisen en wensen van telers en afnemers.

Installatie

De installatie is een centraal koelsysteem met warmteterugwinning. De koelers voor de appel en perenopslagcellen zijn, om opslag beneden 0 graden Celsius mogelijk te maken, uitgevoerd met heetgasontdooiing. Hierbij wordt gebruik gemaakt van afval warmte uit de koelinstallatie. De op een hogere temperatuurniveau werkende verpakkingsruimten worden indirect met behulp van een koudedrager (water) gekoeld. Indien warmte nodig is om de ruimten in de winter te verwarmen dan zal het water opgewarmd worden m.b.v. afvalwarmte uit de koelinstallatie. Door gebruik te maken van een koudedrager blijft de systeem inhoud van de koelinstallatie beperkt.

Verpakkingsruimten

De verpakkingsruimten zijn uitgevoerd met luchtbehandelingsystemen met tochtvrije en geluidsarme luchttoevoer om een optimaal werkklimaat te realiseren voor de sorteerspecialisten van het verpakkingsstation. De lucht wordt ververst, gedeeltelijk gerecirculeerd, gefilterd en geconditioneerd m.b.v. luchtbehandelingunits. Indien de buitentemperatuur dit toelaat zullen de luchtbehandelingsystemen van deze buitenlucht gebruik maken. Tevens verzorgt de installatie de ‘koude’ t.b.v. de airco installatie van het kantorencomplex.

 

Over FruitMasters

FruitMasters is de grootste fruitcoöperatie van Nederland met een eigen facilitair en logistiek centrum waardoor zij een onmisbare partij voor de fruitmarkt zijn.

Gevestigd in Geldermalsen zorgt FruitMasters voor het vermarkten (van sorteren en verpakken tot en met marketing en winkelvloerpresentatie) van het fruit van de ruim 400 aangesloten fruittelers in het binnen- en buitenland.