Van-Ossenbruggen Fruit
Van Ossenbruggen Fruit
Van Ossenbruggen Fruit
Van-Ossenbruggen Fruit
Van Ossenbruggen Fruit
Van-Ossenbruggen Fruit
Van-Ossenbruggen Fruit

Ingen

Nieuwbouw fruitpakstation Van Ossenbruggen Fruit

Opdrachtgever Van Ossenbruggen Fruit B.V.
Projecttype

Kan ik u verder helpen?

Neem contact op

Bel:+31 (0) 345 57 15 63

Of maak een afspraak U kunt ons ook een mail sturen via: mail@jcvankessel.nl

Delen

Bij Van Ossenbruggen Fruit te Ingen is het bestaande bedrijfspand uitgebreid met een sorteer- en verpakruimte en kantoor. Alleen het pakstation is al bijzonder te noemen. De totale afmetingen bedragen maar liefst 97 x 75 meter. Hieraan gekoppeld zit dan nog het mooie en uitgebreide kantoor (800m²) met een duurzame uitstraling.

Bijna alle bedrijven van de JCVANKESSEL Groep zijn bij dit project betrokken geweest. JCVANKESSEL Architectuur heeft een eigentijds ontwerp gemaakt. Het pand is zo ontworpen dat er voldoende ruimte is om nu en in de toekomst volgens de laatste hygiënecodes haar bedrijfsactiviteiten te kunnen ontplooien.

Speciaal is de fustopslag achterin het gebouw. Deze fustopslag heeft een vrije overspanning van maar liefst 50 meter breed. Dit zonder tussenkolommen!

Aan de voorzijde van het gebouw heb je zicht op het nieuwe kantoor met facilitaire en sanitaire ruimten. Op de 1e verdieping bevindt zich een grote vergaderruimte met balkon waarvan je ruim zicht over de boomgaarden van Van Ossenbruggen Fruit BV hebt.

 

Houtconstructie

De draagconstructie van het gebouw bestaat uit een thermisch verzinkte staalconstructie in combinatie met een mooie houtconstructie ter hoogte van het kantoor. De houten constructieonderdelen worden geleverd door AVK Houtbouw.

Naast dat hout een natuurlijke uitstraling aan het pand geeft, wordt er ook een CO2 besparing mee gerealiseerd. Voor de staalconstructie worden o.a. 6 HEB 800 spanten gebruikt, deze wegen per stuk maar liefst 5.000 kilo. Alleen al het hijsen van deze spanten is een hele klus. Er waren 3 kranen voor nodig om de spanten netjes op hun plaats te hijsen.

 

Aluminium vliesgevels en deuren

Entropal aluminiumbouwers heeft de aluminium vliesgevels en deuren gemonteerd. De statige vliesgevels zijn voorzien van een groene zonwerende beglazing, zodat de gevels een geheel vormen met de overige gevels van het pand.

 

JCVANKESSEL Bouw

JCVANKESSEL Bouw is als overkoepelende factor verantwoordelijk geweest voor de projectaansturing en realisatie.

Van Ossenbruggen Fruit heeft niet enkel het bedrijfspand uitgebreid. Om het vrachtverkeer door het dorp Ingen te verminderen heeft de firma Harteman Weg- en Waterbouw B.V. uit Tiel een nieuwe ontsluitingsweg naar de provinciale weg aangelegd. In het fruitpakstation is door Greefa een moderne sorteermachine geplaatst. De sorteermachine sorteert het fruit voor op kwaliteit en is voorzien van de nieuwste snufjes.

 

Over Van Ossenbruggen Fruit

Van Ossenbruggen Fruit is een Nederlandse fruitteler en distributeur van formaat in de Betuwe en voorziet supermarkten en groothandels in Nederland en heel Europa van hardfruit. Het hele proces van telen, koude opslag, sorteren en verpakken gebeurt in het bedrijf. Met haar state-of-the art koude opslag en verpakkingsfaciliteiten is Van Ossenbruggen Fruit in staat om haar klanten het hele jaar te voorzien van verse producten.

Uw wens
Ontwerp
Technische uitwerking
Voorbereiding
Bouw
Service & Onderhoud

Betrokken ondernemingen

Entropal

De Chamotte 46
4191 GT Geldermalsen

+31 (0)345 57 68 28
info@entropal.nl

AVK Houtbouw

Tielerweg 19
4191 NE Geldermalsen

+31 (0)345 58 94 26
mail@avkhoutbouw.nl

JCVANKESSEL Architectuur

Tielerweg 19
4191 NE Geldermalsen

+31(0)345 58 94 20
architectuur@jcvankessel.nl

JCVANKESSEL Bouw

Tielerweg 19
4191 NE Geldermalsen

+31 (0)345 57 15 63
bouw@jcvankessel.nl

Heeft u interesse?