Het nieuwe kantoor van JobXion is een echte blikvanger

JCVANKESSEL Bouw - nieuwbouw kantoor JobXion

Als iets duidelijk geworden is tijdens de COVID-19 pandemie, dan is het wel dat je bij het uitwerken van ambitieuze (bouw)plannen altijd die plannen bij moet kunnen stellen. In dat opzicht is de manier waarop de JCVANKESSEL Groep de realisatie van het nieuwe bedrijfspand voor uitzendbureau JobXion heeft aangepakt een schoolvoorbeeld van “ontwerpend bouwen met een modulaire en dus flexibele opzet”.

“Ondanks de onzekere economische situatie hebben wij samen met onze opdrachtgever en bouwpartners iets moois neergezet”, vertelt directeur Adrie van Kessel.

“Wij hebben daarbij steeds heel kort op het budget gezeten, waar mogelijk op kosten bespaard, maar in geen enkel opzicht concessies gedaan aan de uitstraling, kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van het nieuwe bedrijfspand.”

Het pand bestaat uit twee bouwlagen, waarvan circa 1.100 m2 wordt benut voor kantoorruimte. Ook krijgt JobXion de beschikking over een hal van 500 m2 voor het geven van praktijklessen voor bouwvakkers en techneuten.

‘We hebben in geen enkel opzicht concessies gedaan aan
de uitstraling en kwaliteit van het nieuwe bedrijfspand’

– Adrie van Kessel, directeur JCVANKESSEL Groep –

Subtiele aanpassingen

Adrie van Kessel noemt naast het al op voorhand creëren van toekomstige uitbreidingsmogelijkheden nog een aantal subtiele aanpassingen in het oorspronkelijke ontwerp. “Niemand zal daar overigens ooit iets van zien of merken, maar het zijn wel stuk voor stuk aanpassingen die enerzijds een flinke kostenbesparing opleverden en die perfect in het hele plaatje passen.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een volledig solitair kantoor te bouwen, of je kunt de kantoorruimte subtiel integreren in het bedrijfspand. Door voor de tweede optie te kiezen kun je bijvoorbeeld de kosten voor buitengevelafwerking aanzienlijk lager houden en esthetisch ziet het er prachtig uit.

Hierbij hebben wij dankbaar gebruik gemaakt van de expertise van twee van onze dochterondernemingen Entropal aluminiumbouwers en Flier Installatiegroep.”

Technische installatie

Constructief en installatietechnisch is eigenlijk alles al voorbereid op uitbreiding met nog een extra verdieping. Flier Installatiegroep, dochteronderneming van de JCVANKESSEL Groep heeft met het verzorgen van de complete technische installatie een groot aandeel gehad in het realiseren van praktisch comfort met optimale functionaliteit en stabiele klimatologische omstandigheden in de kantoorruimtes en het opleidingscentrum.

Totaalinstallatie vanaf de tekentafel

Kees van Ingen, adviseur duurzame installaties werd al tijdens het ontwerpproces bij het project betrokken: “Installatietechnisch gezien lag er een breed pakket aan wensen, zoals dat feitelijk bij elk modern kantoor en bedrijfspand het geval is. De uitdaging bij dit project zat onder meer in de wens om de technische installatie reeds voor te bereiden op een toekomstige uitbreiding van het pand met een extra verdieping.”

Bovenstaand artikel is verschenen in Industrie bouw. Klik hier voor het originele artikel.

Over JobXion

Opdrachtgever JobXion, uitzendbureau in de bouw & techniek is niet meer weg te denken uit de bouwwereld. JobXion werft en plaatst vakmensen op functies in de bouw & techniek waar twee rechter handen voor gevraagd worden.

Meer weten?

Lees ook de uitgebreide omschrijving van dit mooie project voor JobXion.

Meer informatie

JCVANKESSEL Groep
T +31 (0)345 57 15 63
E mail@jcvankessel.nl