Vrijdagochtend 20 september 2019 heeft een verwoestende brand gewoed op het industrieterrein Kraaiven in Tilburg. Ook het pand van Châteraisé, voorheen Maître Paul, heeft hierbij ernstige brandschade opgelopen.
Het vrieshuis én de machinekamer waar de spiraalvriezers en compressoren stonden volledig verwoest. Om de productie van het diepvriesgebak weer op te kunnen starten wordt in de eerste fase van de herstelwerkzaamheden de machinekamer opnieuw opgebouwd. Slechts 2 weken na de start van de bouwwerkzaamheden is de eerste verdiepingsvloer alweer gestort. 4 weken na start bouw heeft de machinekamer al vorm gekregen. Na het plaatsen van de machines heeft Châteraisé in week 9 haar productie weer opgestart.
Ook in de tweede fase van het project is het hard gegaan. In deze fase is het vrieshuis herbouwd.
Vrieshuis
De werktemperatuur in het vrieshuis ligt op ongeveer -23 graden Celsius.
BIM
De bouwvoorbereiding en het samenwerken met nevenaannemers gebeurt in een gedeeld BIM-model. Een 3D-model waarin alle informatie gebundeld is zorgt er voor dat alles just-in-time in het model én op de bouw gebeurt. Door deze strakke onderlinge afstemming worden eventuele problemen direct opgemerkt. Zo gaan we er samen voor om het project in een hoog tempo, maar ook met de hoogste kwaliteit, te realiseren.
Over Châteraisé
Al meer dan 30 jaar is Châteraisé dé specialist in vriesvers gebak van hoogwaardige kwaliteit. Elke dag verlaten meer dan 40.000 gebaksproducten en 120.000 tompoucen de banketbakkerij in de meest uiteenlopende soorten, maten en gewichten. Naast gebak voor de Nederlands markt maakt Châteraisé ook een scala aan producten voor de buitenlandse retail en foodservice markt, onder eigen merk.