Uitbreiding distributiecentrum Van den Haak-TransMission in Industriebouw

Distributiecentrum Van den Haak-TransMission

Transportbedrijf Van den Haak-TransMission is een familiebedrijf uit Geldermalsen dat al meer dan 110 jaar bestaat. Dankzij een sterke toename in  met name de pakketdienst breidt het bedrijf, na diverse eerdere uitbreidingen, opnieuw haar distributiecentrum uit. “Er wordt in totaal 4.200 m2 aan bedrijfsruimte gerealiseerd. Hiervan is 500 m2 kantoorruimte en de rest is voor het sorteren en de distributie van allerlei pakketten”, vertelt projectleider Toon de Bruin.

Vertrouwde samenwerking

Sinds 1975 is Van den Haak al klant bij de JCVANKESSEL Groep: op twee eerdere bedrijfslocaties zijn de nodige nieuwbouw- en verbouwprojecten gerealiseerd. Sinds 1996 is JCVANKESSEL Bouw betrokken bij de huidige locatie aan de Poppenbouwing 19 en realiseerde hier diverse uitbreidingen. “Het is voor ons als bouwbedrijf uit Geldermalsen een thuiswedstrijd. Ons bedrijf is een echt familiebedrijf met veel vaste klanten waar wij al talloze jaren voor mogen werken en Van den Haak is hier een mooi voorbeeld van”, stelt Toon. Zijn opa en vader werkten voor JCVANKESSEL Bouw en nu werken hij en zijn broer bij het bouwbedrijf.

Ons bedrijf is een echt familiebedrijf

Toon de Bruin –

Modern distributiecentrum

Eind dit jaar wordt een fonkelnieuw distributiecentrum met een volledig geautomatiseerde sorteerlijn voor pakketten opgeleverd. Het gaat om een hal van 3.700 m2, met 32 laaddocks voor trucks en 12 laaddocks voor bestelbusjes.

Distributiecentrum Van den Haak-TransMission

De door MHS gebouwde sorteerlijn kan per dag zo’n 5.000 pakketten verwerken. Die capaciteit is nodig om aan de grote vraag van klanten, die steeds meer artikelen online bestellen, te kunnen voldoen. “Om het hele logistieke proces gestroomlijnd te laten verlopen zijn voldoende docks voor het laden en lossen van goederen essentieel. Voor truckchauffeurs hebben we, als extra service, bij de noodtrap aan de achterzijde van de nieuwe hal een 10 meter lang bordes gemaakt. Vanaf dat bordes kunnen zij in de winter de ijslaag van het dak van hun truck vegen.”

IJsbordes Van den Haak-TransMission

Doordacht en duurzaam gebouwd

De nieuwe distributiehal en de kantoorruimte op de verdieping zijn voorzien van 74 Solartubes die voor voldoende daglicht zorgen. Een energiebesparend slimmigheidje is dat de ledverlichting automatisch terug- of opschakelt op de hoeveelheid daglicht die binnenkomt. “Het nieuwste gedeelte heeft dankzij FALK sandwichpanelen met SAB-profiel afwerking aan de buitengevels dezelfde uitstraling als de rest van de bedrijfsruimtes van Van den Haak-TransMission. Hierdoor is het net alsof dit stuk er ook al jaren staat”, aldus de projectleider.

Distributiecentrum Van den Haak-TransMission

Opdrachtgever: Van den Haak-TransMission

Dit artikel is eerder verschenen in Industriebouw