Leerlingen op bedrijfsbezoek

Leerlingen Lingeborgh op bedrijfsbezoek

Leerlingen van het Lingeborgh zijn in het kader van het ‘Job Experience Program’ op bezoek geweest bij enkele bedrijven uit de JCVANKESSEL Groep. 

Het doel van de Job Experience Program (een initiatief van de Rotary Geldermalsen) was om de leerlingen een kijkje in de keuken te geven bij mogelijke banen voor de toekomst. Zo kunnen leerlingen ervaren wat bij hen past. Onder begeleiding van een coach zijn ze verwelkomd op een bouw- en architectuurproject, bij SolarComfort en zijn ze in de aluminiumfabriek van Entropal op bezoek geweest.

De leerlingen hebben geproefd van praktisch werken op een bouwplaats in Geldermalsen. Een project van JCVANKESSEL Architectuur en JCVANKESSEL Bouw. Ook gingen zij enthousiast aan de slag in de hoogwerker.

Ook bij SolarComfort en Entropal is een leerzaam programma opgezet waarmee de leerlingen met de praktijk in aanraking kwamen. Bij Entropal waren de leerlingen trots op het zelf gemaakte aluminium kozijn,.. maar favoriet bleek toch het heftruck-parcours te zijn.

Bouw- en technieksector

De bedrijven van de JCVANKESSEL Groep willen jong talent graag enthousiast maken voor een baan in de mooiste sector van allemaal: bouw en techniek!

Misschien zijn we hierin enigszins bevooroordeeld te noemen, maar trots op onze sector zijn we zeker! Deze trots willen we graag overbrengen op de volgende generatie.

(foto door William Hoogteyling. Gepubliceerd in Het Kontakt van 30-01-2023)