Bedrijfsbezoek van Riverland Tech Explorers

Eind vorige week mochten we 7 enthousiaste vmbo-leerlingen verwelkomen voor een inspirerend bedrijfsbezoek.

Deze jongeren, die het keuzevak ”Duurzame Energie” hebben gekozen bij het ROC Tiel (River Tech Explorers), kregen een kijkje achter de schermen van ons bedrijf.

Na een korte introductie over JCVANKESSEL Bouw werd er een rondleiding gegeven langs verschillende afdelingen, waaronder projectleiding, architectuur en de werkplaats. In de werkplaats konden ze onder begeleiding van Charles praktische activiteiten uitvoeren, zoals spijkers slaan en metaalbewerking.

De dag verliep verder bij SolarComfort, waar Wim en Alain de leerlingen begeleidden bij diverse werkplaatsactiviteiten, waaronder een palletwagen-parcours, het opzetten van een solar-opstelling en het maken van kabels met connectoren. Bovendien gaf Rinie een boeiende uitleg over zonnepanelen, batterijen en laadpalen, inclusief een demonstratie van de ontwerpsoftware gegeven.

Toekomstvisie in onze sector

De leerlingen hebben niet alleen veel geleerd, maar sommigen zijn zelfs enthousiast geworden over het vak! We hopen dat deze middag hen heeft geholpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor hun vervolgopleiding of leerwerktraject.

Misschien verwelkomen we deze talenten in de toekomst als collega’s binnen onze groep!