Battle of the Boats 2022

Battle of the Boats 2022

Team ‘De Water Piet Piraat’ van De Lingeborgh uit Geldermalsen is vrijdag 20 juni enthousiast de strijd aangegaan met de andere deelnemende teams van de Battle of the Boats.

De score was niet slecht voor een eerste keer een boot bouwen: eerste wedstrijd gewonnen, een tweede verloren én we zijn niet gezonken! Onze missie is zeker geslaagd, want jongeren enthousiasmeren voor de bouw en techniek is een van de redenen waarom JCVANKESSEL Groep meedoet aan de Battle of the Boats. 

Battle of the Boats is een unieke samenwerking waarbij jongeren en bedrijven diverse teams vormen en de strijd aangaan wie de snelste, creatiefste of duurzaamste boot ontwerpt en bouwt waar daadwerkelijk een wedstrijd mee wordt gevaren. Afgelopen weken heeft het team De Water Piet Piraat van De Lingeborgh uit Geldermalsen in de hal van het bouwbedrijf mogen bouwen aan hun boot. Onder toeziend oog van werkplaats-chef Charles hebben ze gezaagd, geschuurd en af en toe natuurlijk ook een kopje koffie gedronken met de medewerkers. ​​​​​​​

“Deze praktische en doelgerichte samenwerking met jongeren, past perfect bij ons bedrijf,” vertelt Charles. “Gewoon beginnen en samen tot oplossingen komen, dat is de korte samenvatting van de afgelopen periode waarin de jongeren ook hebben kunnen ontdekken dat creativiteit heel belangrijk is in deze sector. Je wordt hier uitgedaagd om slimme ideeën te bedenken voor een werkbaar en functioneel resultaat. Ze hebben van nul af aan alles opgebouwd voor hun boot. Leuk om te zien!” 

Adrie van Kessel, directeur, beaamt het belang van dergelijke initiatieven: “Er is weinig mogelijkheid voor jongeren om te zien en te ervaren welke beroepen er in de regio zijn. We doen zelf natuurlijk ook veel aan bekendheid van ons bedrijf door deel te nemen aan de Dag van de Bouw en de Techniekdag. Ook komt er regelmatig een basisschoolklas een muurtje metselen. Maar de middelbare scholieren, die missen we nog wel bij het ervaringsgericht ontmoeten. De Battle of the Boats geeft ons die kans.”