Almakúti: mooiste fruitteler van Hongarije

Almakúti - Mooiste fruitteler van Hongarije 2020

Jaarlijks wordt in Hongarije de wedstrijd voor het mooiste landbouwbedrijf georganiseerd.

Ons bedrijf Almakúti was samen met 20 andere landgoederen genomineerd én mag zichzelf winnaar noemen in de categorie Fruitteler!

Het landgoed en de appelboomgaard werden door Dick van Mourik aan de jury gepresenteerd, die benadrukte dat ze in Zalaszántó fruit wilden telen dat op alle markten over de hele wereld stand zou houden en aan de strengste criteria voldoet. De locatie, de grond en het aantal uren zonneschijn maken de productie mogelijk van heerlijke, mooi gekleurde Hongaarse vruchten met een hoog suikergehalte en hard vruchtvlees.

Verkozen worden tot mooiste fruitteler van Hongarije is een mooie blijk van waardering voor hun harde werk, waar wij natuurlijk enorm trots op zijn!

Almakúti

Het bedrijf is gelegen in het prachtige nationaal park Balaton – Felvidék. Van teelt tot verpakking, alles wordt in eigen huis gedaan. Er wordt gebruik gemaakt van moderne machines, er is een sorteerinstallatie en een ULO-koeling.

Chemicaliënvrij telen

Het landgoed bestaat uit 215 hectare grond (430 voetbalvelden). Er staan meer dan 400,000 bomen en elk jaar worden er zo’n 4,5 miljoen kilo appels op milieuvriendelijke wijze geteeld. Zo is Almakúti de enige Hongaarse leverancier van Univer, die onze chemicaliënvrije appels gebruikt om babyvoeding te produceren.

Onderzoek

Op het gebied van onderzoek werkt Almakúti samen met de Corvinus Universiteit van Boedapest, de Universiteit van Keszthely en worden er nauwe banden onderhouden met de Universiteit van Debrecen.