Appeltern

Beachclub Riverside in Appeltern Nieuwbouw

Opdrachtgever Uiterwaarde
Projecttype

Kan ik u verder helpen?

Neem contact op

Bel:+31 (0) 345 57 15 63

Of maak een afspraak U kunt ons ook een mail sturen via: mail@jcvankessel.nl

Delen

Met het naderende geschikte weer voor outdoor activiteiten zijn we verheugd dat we de herbouw van de Beachclub Riverside in Appeltern hebben afgerond. Samen met onze partners, Flier, SolarComfort en Entropal uit de JCVANKESSEL Groep heeft ons bouwbedrijf JCVANKESSEL Bouw het project tijdig in 5 maanden van sloop tot nieuwbouw kunnen realiseren.

Hierbij is JCVANKESSEL Architectuur verantwoordelijk geweest voor de architectenwerkzaamheden en omgevingsvergunning. Ook hielden we de lijnen met onze partners binnen de Groep kort.

 

 In recreatieplas de Gouden ham in Appeltern liggen diverse schiereilanden. In samenwerking met Uiterwaarde hebben we een ambitieus plan ontwikkeld om de verouderde en asbesthoudende gebouwen te vervangen. Ons doel was om een modern en onderhoudsarm gebouw te creëren door middel van gevelbeplating en aluminiumkozijnen. Ook moest het bouwwerk bestand zijn tegen de uitdagende omgevingselementen zoals zand, wind en water.

Daarnaast was het de bedoeling om een stoere en industriële uitstraling te realiseren die past bij de avontuurlijke activiteiten van Beachclub Riverside. We hebben hier het bestaande restaurant gesloopt en een nieuw restaurant gebouwd.

 

Wat maakt deze constructie zo bijzonder?

De korte bouwtijd natuurlijk! Door in de voorgaande herfst goed voor te bereiden en gebruik te maken van veel prefab elementen, wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort.

De JCVANKESSEL Groep heeft dit project begeleid van schetsontwerp tot oplevering.

Om ervoor te zorgen dat ons gebouw veilig is tijdens hoogwater, hebben we het gebouw op een terp geplaatst. Het nieuwe restaurant van 375 m2 staat 50 cm hoger dan het vorige restaurant. Dit zorgt niet alleen voor de nodige bescherming, maar biedt ook een prachtig uitzicht op de omringende recreatieplas.

En nu staat het gebouw daar, stoer en trots, als een baken in het landschap. Het resultaat is een indrukwekkend bouwwerk met een schuurachtige uitstraling. Het combineert functionaliteit met stijl en biedt een inspirerende ruimte om activiteiten te organiseren en gasten te ontvangen. Een bijzonder staaltje vakmanschap dat bewijst dat je ook in de winter een mooie constructie kunt bouwen.

Of je nu komt voor een dag vol avontuurlijke watersporten, teambuildingactiviteiten of gewoon wilt genieten van het prachtige uitzicht, dit nieuwe onderkomen van Beachclub Riverside in Appeltern staat voor je klaar.

 

Zonnepanelensysteem

Op de Beachclub is een zonnepanelensysteem geïnstalleerd dat bestaat uit 84 panelen van elk 400 WattPiek. Dit komt neer op een totaal vermogen van 33.600 WattPiek, waarmee op jaarbasis ruim 30.000 kilowattuur aan elektriciteit wordt opgewekt!

Voor de panelen is gekozen voor een ‘full black’ uitvoering die symmetrisch en dakvullend zijn gemonteerd. Dit past perfect bij het ontwerp van het gebouw, waar al rekening is gehouden met de plaatsing van het zonnepanelensysteem. Dankzij dit systeem wordt er op de Beachclub duurzame energie opgewekt en wordt er bijgedragen aan een beter milieu.

Uw wens
Ontwerp
Technische uitwerking
Voorbereiding
Bouw
Service & Onderhoud

Betrokken ondernemingen

JCVANKESSEL Architectuur

Tielerweg 19
4191 NE Geldermalsen

+31(0)345 58 94 20
architectuur@jcvankessel.nl

JCVANKESSEL Bouw

Tielerweg 19
4191 NE Geldermalsen

+31 (0)345 57 15 63
bouw@jcvankessel.nl

Flier Installatiegroep

Mercuriusweg 1A
4051 CV Ochten

+31 (0)344 64 24 75
info@flier.nl

Entropal

De Chamotte 46
4191 GT Geldermalsen

+31 (0)345 57 68 28
info@entropal.nl

SolarComfort

De Chamotte 32
4191 GT Geldermalsen

+31 (0)345 58 94 18
mail@solarcomfort.nl

Heeft u interesse?