Selecteer een pagina
Afbeelding door WIllemsenU
Afbeelding door WIllemsenU
Afbeelding door WIllemsenU

Prachtige moderne villa te Geldermalsen

,
Vaardigheden

, , ,

Gepubliceerd op

21 juni 2019

Voor het bedrijf van deze opdrachtgever hebben wij eerder een prachtig gebouw in Tricht gerealiseerd en nu hebben we ook deze prachtige villa mogen bouwen. Het is een moderne woning met klassieke materialen. Zichtbare materialen worden anders toegepast dan gebruikelijk;

  • De bakstenen bijvoorbeeld; deze worden met de hand gemaakt en in iedere steen staat een vingerafdruk. Ze zijn langer en dunner dan gebruikelijk (528x108x37 waar een ‘normale’ steen 210x100x50 meet) dit geeft een mooi horizontaal lijnenspel en bovendien worden ze ook als plafond gebruikt.
  • De overige materialen zijn gepatineerd zink (als dakbedekking) en Iroko.
  • Houten Iroko delen zijn verticaal toegepast in ritmisch wisselende formaten; ook doorgezet over de deuren, alléén de deurklink verraad dat er meer achter zit.
  • Er zijn op afstand-bedienbare screens van Iroko gemaakt waardoor licht en warmte in– of uit de tuinkamer kunnen kan worden gereguleerd.
  • Kozijnen en lateien zijn niet zichtbaar. Ook de hemelwaterafvoeren en de goten zijn ‘onzichtbaar’, alles is netjes weggewerkt in de spouw. Hierdoor ontstaat een massief volume welke vrij gesloten is aan de voorzijde en open aan de achterzijde.
  • De ontwerpers van ‘De Lichtmeesters’ hebben een prachtig bijpassend lichtplan gemaakt voor binnen én buiten.